• darkblurbg

Het uitzicht is fenomenaal. Dankzij het fraaie park, de glooiende heuvels en de verschijning van een kasteel heb je het idee dat je in Frankrijk bent. Hier te gast zijn, is vooral genieten van natuur en gastronomie. Maitre Diana Bogers en chef-kok Bert Stomphorst zijn het gezicht van The Hunting Lodge en beantwoorden de vraag of je het gevoel van ‘joie de vivre’ ook bij een afscheid creëren kan.

“Dat denk ik wel”, antwoordt Diana. “Afgelopen zondag was er hier een ‘vieringsborrel’. Precies een jaar na de uitvaart kwamen familie en vrienden weer bijeen om de overleden persoon te gedenken. Dat deden ze in de stijl van… Mijnheer was namelijk vaste gast van ons restaurant. Samen met zijn vrouw kwam hij vaak voor de lunch en dan genoot hij van onze ambiance. Voor zijn nabestaanden hebben we dan ook weer gekookt. Lekker, puur en eerlijk. Precies zoals hij het graag zag.”

Vanuit de keuken vult Bert zijn vrouw Diana aan. “Onze brigade brengt een eigentijds product met een klassieke basis. Er is veel variatie. Gerechten en hapjes veranderen met het ritme van de seizoenen. Ieder product komt bij ons ergens vandaan en heeft een verhaal. Ook bij een afscheid wordt dat gewaardeerd. Net als de oprechte en persoonlijke aandacht die we voor elke gast hebben.”

Vanuit The Hunting Exlusive zaal kijken we uit over het landgoed en ontdek ik de 17e-eeuwse muziekkoepel. Bert voelt mijn bewondering goed aan. “Mooi hè. Daar vinden trouwceremonies in plaats, maar je zou er ook een uitvaartconcert in kunnen houden. Afscheid nemen kan maar één keer. 

‘Met elkaar de tijd ervoor nemen en er een persoonlijke invulling aan geven, vinden wij heel belangrijk’

Bert Stomphorst & Diana Bogers

Diana: “Probeer de tijd te vinden om afscheid te nemen. Maak het zo persoonlijk mogelijk. Doe dat vanuit je eigen gevoel en niet omdat je denkt dat iets moet of hoort. Ieder mens is uniek en verdient een eigen behandeling. Vier vooral ook het leven! Rowwen Hèze verwoordt het mijns inziens treffend: ..beter iets moois te verliezen, dan dat je het nooit hebt gehad..”